onsdag 3 februari 2010

Välkommen!

Stafva Gård är en mångsidig gård som hela tiden söker utveckling och vill anta nya utmaningar. Så det är mycket som sker här. Vårt nya stora , 2400 m2, gårdsmejeri öppnade i januari 2010 och produktionen är i full gång. Stafvas ost har rönt stor uppskattning och efterfrågas alltmer. För närvarande tillverkas främst dessertostar för försäljning till restaurang och butik. Fullt utbyggd kommer mejeriet producera allehanda mejerivaror. Smör, grädde, yoghurt m.m.


Ägarparet Patrik och Inger von Corswant

I mejeriet har vi även restaurang med plats för ett par hundra gäster. En ostbutik ingår också. Där köper du ost såklart och diverse tillbehör.
Mjölken till ostarna pumpas in direkt till mejeriet från ladugården. En robotladugård med ungefär 70 mjölkkor. Så här kan vi verkligen prata om färskvara. Mjölken är prisbelönad för sin höga kvalité.
Stafva Gård producerar nötkött tillsammans med Ejmunds gård och äger tillsammans med dem Sveriges största nötköttsstallar. Vi är välkända för vårt fina kött.
I höstas skördades de första saffransblommorna i vår nyanlagda odling. Bland övriga produkter som produceras på gården kan nämnas tryffelhonung. Båda dessa produkter kommer från de egna markerna.
Gårdens el kommer från från vårt eget vindkraftverk. Årligen tas ut ca 300 000 kWh, varav 25 % utnyttjas på gården och resten levereras ut på elnätet. Mejeriet värms delvis upp av solfångare.
Gården är ansluten till Odling i balans.

Om ni vill göra ett studiebesök hos oss....

Var med när osten tillverkas...
Tillverka din egen ost...
Du kanske även vill gå på en ystningskurs...
Var med på provningar i ostupplevelseanläggningen av bl.a. Stafva Blå, Stafva Vit, Stafva Ockra, Stafva Covre´, Stafvas Umbra, Stafva Amarela, Stafva Färskost med vitlök och kajp/chili och saffran,, Stafva Tryffelost, Stafva Smör, Tryffelhonung...
Ta del av arbetet i produktionshallen och ysteriet från glasade gångar på övervåningen…
Upplev "mjölkfallet", "grottgarderoben","stjärnhimmeltoaletten"...
Tokköp ost, tryffel, tillbehör m.m.
Utnyttja vår stora restaurang för konferenser...
Ät en söndagsstek i restaurangen...
Utnyttja vårt kök till matlagningskurser...
Smaka på diverse köttprodukter...
Var med när vi skördar saffran...
Se vår fina köksträdgård...


Välkommen att boka in ett studiebesök. Vardagar mellan 8.00 - 16.00

...ta kontakt med Mattias Palmqvist
mattias(at)stafva.se
0702 27 27 53
Ladda ner en offert med önskemål, antal personer, osv vid ett studiebesök på Stafva

Eller varför inte boka tid för en ost- och vinprovning eller matlagningskurs direkt..













Se mer på vår hemsida www.stafva.se

Bilder från Gårdsmejeriet


I entrén möts man av ett gigantiskt verk - "Cosmic Slicer" - i rostfritt smide av konstsmeden Niko Caspers. Observera det fem meter höga vattenfallet i bakgrunden.



Niko har även gjort dessa huvuden i rostfritt smide.



Entrén sett från ovan.



Golvet i butiken och restaurangen är gjort i gotländskt furu. Här ser vi en kompassros, gjord av Carl von Corswant.



I butiken kan man slå sig ner bekvämt.



Ost i mängd finns att köpa.



Det finns inte bara ost i butiken.



Ett fönster i butiken. Utanför kan man skymta Stafvas vindkraftverk.



Processhallen.



Man kan ser ner i processhallen från en lång gång.



Salongen utanför restaurangen



Salongen från köket sett. Observera pansarglaset i golvet där man kan se ner i mogningsrummen



Mogning på gång!


Stora salen från salongen sett


Detalj från salongen



På sommaren bedriver vi cafèverksamhet i restaurangen



Vy ut från öns modernaste kök. I restaurangen finns det plats för ett par hundra gäster.


I köket kanske det bjuds på aroniasaft

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar